Sobre nosaltres

La companyia

Investigació, elaboració, producció i explotació d’espectacles teatrals basats en noves dramatúrgies, treball interpretatiu i sempre sobre textos literaris.

Q-ars Teatre comença la seva trajectòria l’any 2004, tot i que les fundadores, Mercè Anglès (1961–2014) i Anna Güell (1961), ja treballaven juntes des de l’any 2000 a la seu de la Sala ArtenBrut de Gràcia. El projecte començà amb la revisió de textos clàssics, fent-ne noves dramatúrgies, sempre amb l’interès posat en què el contingut i les temàtiques aportessin valor a l’espectador contemporani i captessin l’interès del públic més jove i més inquiet. 

Creiem en la cultura com a element essencial del pensament i de la convivència i en el dret i el deure de compartir-lo i de gaudir-lo conjuntament. Creiem en el teatre, en la literatura com a eines de comunicació poderosíssimes i en el compromís amb la feina, la tenacitat i l’esforç perquè no ens facin aturar-nos. Creiem que som un servei públic imprescindible i només ens cal despertar-vos l’interès per demostrar-ho.

Informació i currículum d’Anna Güell

ANNA GÜELL. Actriu, directora i membre responsable de Q-ars Teatre.

Per veure’n el seu currículum, podeu clicar a contiuació:

Currículum de Q-ars Teatre

2004

“Hamlet i El Somni… Històries Shakespearianes”. Sobre les obres de Shakespeare. Brossa Espai Escènic. Amb Mercè Anglès i Anna Güell.

“Tots vostès semblen feliços” recull de textos d’actualitat. Direcció Manel Dueso. Fòrum de les Cultures de Barcelona 2004. Amb Mercè Anglès, Anna Güell i Lluïsa Castell. Gira per Catalunya.

“Otel.lo i Molt soroll… Històries Shakespearianes”. Sobre les obres de Shakespeare. Direcció Ferran Madico i Anna Lizaran. Versus Teatre. Amb Anna Güell i Mercè Anglès.

2005

“Jocs de paciència” d’Abla Farhoud. Direcció Pep Pla. Brossa Espai Escènic. Amb Anna Güell, Mercè Anglès i Mar Ulldemolins. 

2006

“El Mercader” sobre el text de Shakespeare. Direcció Pep Pla. Sala Ovidi Montllor. Grec 2006. Temporada Biblioteca de Catalunya. Amb Mercè Anglès, Anna Güell, Mercè Martínez i Àngels Sánchez. Gira per Catalunya.

2007

“Leonce + Lena” de Georg Büchner. Sala Muntaner i Festival Grec. Direcció Pep Pla. Amb Mercè Anglès, Rosa Cadafalch, Anna Güell, Míriam Iscla, Àngels Sanchez i Isabel Rocatti. Gira per Catalunya, València i Mallorca.

“Anem a fer una musa”. Viatge per la poesia catalana del S.XII al XVII. Espectacle creat per Q-ars Teatre i Rafel Duran. Direcció de Rafel Duran. Amb Mercè Anglès i Anna Güell. Espai Brossa. Gira per Catalunya i Països catalans.

2008

“Benefactors” de Michael Frayn. Sala Muntaner i Festival Grec. Direcció Manel Dueso. Amb Mercè Anglès, Josep Julien, Anna Güell i Albert Ribalta. Gira per Catalunya i València.

Les Suplicants” versió de l’obra d’Èsquil. Temporada Alta. Direcció Rafel Duran. Amb Mercè Angles, Anna Güell i Mar Ulldemolins. Sala Muntaner. 

2009 

Versió de la “Ilíada” d’Homer a partir del text “Homer, Ilíada” d’Alessandro Baricco. Festival Grec 2009. Direcció de Tom Bentley-Fisher amb Mercè Anglès, Mercè Arànega, Anna Güell, Mar Ulldemolins i Àngels Sánchez. Biblioteca de Catalunya. Gira per Catalunya i Espanya.

2010

“Electra” de Sòfocles. Coproducció amb el TNC. Direcció Oriol Broggi. Amb Mercè Anglès, Anna Güell, Clara Segura, Mar Ulldemolins i Borja Espinosa. Teatre Nacional de Catalunya.

“Rive Gauche” de Marc Rosich. Direcció Rafel Duran. Amb Mercè Anglès, Anna Güell i Maria Molins. Sala Muntaner. Gira per Catalunya i Espanya.

2011

“F3DRA. Pleasure and Pain” de Marilia Samper. Direcció Pep Pla. Amb Mercè Anglès, Anna Güell, Montse Morillo i Jaume Madaula. Sala Beckett. Gira per Catalunya.

2012

“UDOL” de Q-ars Teatre i Joan M. Segura amb textos de Marilia Samper. Amb Miquel Barcelona, Anna Güell, Mercè Anglès i Pau Soler. Festival Grec 2012, Espai Lliure i La Seca Espai Brossa. Gira per Catalunya.

2013

“INVOCACIÓ. Variació lliure sobre Ricard III”. Versió i direcció de Rafel Duran. Amb Anna Güell i Mercè Anglès. Sala Atrium Barcelona.

2014

“L’alè de la vida” de David Hare. Direcció Magda Puyo. Amb Mercè Arànega i Anna Güell. CAET, Sala Muntaner i gira per Catalunya.

2015

“Ausencias” de Jordi Oriol, sobre contes de Cristina Fernández Cubas. Amb Mar Ulldemolins i Anna Güell. Sala Beckett i gira per Catalunya.

2016

“Visió Ardent” de Marie Clements. Direcció de Tom Bentley-Fisher amb Claudia Benito, Jordi Collet , Andy Fukutome, Anna Güell, Margo Kane, Julie Tamiko Manning, Deneh  Thompson, Miranda Bentley i Eduard Iniesta. Biblioteca de Catalunya.

2017

“Simone” de Daniela Feixas. Dirigida per Ramon Simó amb Daniela Feixas, Tilda Espluga i Anna Güell. Sala Muntaner i gira per Catalunya

2018

“Carola” sobre la novel·la de Maria Aurèlia Capmany Feliçment, jo sóc una dona. Dirigida per Francesca Piñón amb Anna Güell. Espai Brossa, Teatre La Gleva i gira per Catalunya i País Valencià.

2019

“Paisatge Viscut” sobre textos de Maria Aurèlia Capmany a Pedra de Toc. Dirigida per Lurdes Barba amb Àurea Márquez i Anna Güell. Teatre La Gleva i gira per Catalunya.

2020

“Contrallums” a partir de contes, poemes i pròlegs de Víctor Català. Dirigit per Daniela Feixas i Anna Güell, amb Tània Banús, Tilda Espluga i Anna Güell. Teatre La Gleva.

2021

“Chipko” a partir de les biografies de les activistes ecologistes Julia Butterfly Hill i Wangari Maathai. Dirigit per Daniela Feixas, amb Tània Banús i Anna Güell. Teatre La Gleva.

2022

“Anem a fer una musa 2.0”. Revisió i reposició de l’espectacle “Anem a fer una musa”, de l’any 2007, sobre el paper i la figura de la dona en la poesia catalana dels segles XII al XVII. Dirigit per Rafel Duran, amb Tània Banús i Anna Güell. Teatre La Gleva.

L’espai

L’espai, administrat per l’Associació Q-ars Teatre, organitza assajos d’espectacles de la companyia i de companyies col·laboradores, ofereix plató de vídeo i de fotografia i és també un espai de trobada i d’intercanvi on es fan xerrades, tallers, recitals poètics, lectures literàries, presentació de llibres, fires i exposicions amb els seus associats.

EQUIPAMENT TÈCNIC SALA Q-ars 

Sala de 7x11m
Tarima de fusta

Maquinària:
4 cametes negres cotó 100% ignifugat de 100x392cm amb ullets i betes
1 barra mecanitzada amb triple cordatge i politges
1 cortina blanca 10x4m
4 tarimes Rosco de 2×1 amb equip de potes de diferents mides
1 Pantalla de Croma verda de 6×3

Equip il·luminació:
4 barres electrificades
4 dimmers de 4 canals màxim 2Kv cada un Chavet DMX4 escomesa monofàsic schuko 16A
1 Taula Chauvet 12/24 canals DMX
6 projectors Fresnel F51 Adb de 350W
4 projectors PAR 56 curt negre
2 projectors PC de 500W
4 Quars led exterior TL PRO SMD5730 led Epistar 50W (no regulables)

Equip so:
1 taula de so Soundcraft EPM8 de 8 canals+2 estèreo
1 etapa de potència de 2x400W Crown XLS402
4 altaveus passius DAS 108 amb woofer de 8” i tweeter de 1,5”
1 reproductor de CD Stage Line, programable, autopausa
1 reproductor Mini Disc Sony
1 equip independent amb 2 altaveus i etapa de potència amb 1 entrada mini-jack per ordinador o 4 Canon de 3 pins (per micros o instruments)

Equip de projecció i d’altres:
1 Vídeo Projector Mitsubishi XL2550U 3LCD 4000Lumens, òptica long throw zoom 2.0_3.0, òptica short throw 1.5_1.8
3 Projectors de vídeo PANASONIC PT-TW 342E de curta distància, ratio 0,48
Màquina de fum Magnum Marin 1800
1 Focus llum negre

Advertència: La potència de l’espai, a part de ser monofàsic, no permet tenir la llum dels focus en funcionament més de 2,5 hores seguides. Es prega que pels assajos s’utilitzi la llum dels 4 quarsos de Led i només es faci servir l’enllumenat d’espectacle pels darrers assajos durant els passes  generals i sempre havent-ho acordat amb les responsables de la sala i sota la supervisió del tècnic professional de la companyia visitant.